Van Den Akker Advies

Ele van den Akker is een nuchtere noordeling die de opleidingen Commerciële Economie en Bedrijfskunde & Management met succes aan de Hanze Hogeschool in Groningen heeft gevolgd….en die ruim 35 jaar allerlei bedrijfskundige managementfuncties in een internationaal opererende B2B Industrie heeft bekleed.

Over Ele van den Akker

Brede achtergrond in Operations

 • Bij de start van mijn loopbaan lag de focus op Commercie, met functies als: Product Manager, Hoofd Verkoopbinnendienst, Accountmanager Export, Manager Customer Service.
 • Daarna ben ik me gaan verbreden in allerlei bedrijfskundige managementfuncties met aandachtsgebieden als Logistiek, Kwaliteit en Productie.
 • Tijdens mijn baan als Productie Manager in de Food is mijn passie voor continu verbeteren ontwikkeld. Ik werd uitgedaagd om met high-tech productielijnen World Class te produceren.
 • In de laatste vijftien jaar heb ik als manager en als specialist specifieke kennis en ervaring vergaard met het toepassen van wereldstandaard Verbetermethodieken binnen de Industrie en Dienstverlening. Zodoende ken ik inmiddels de meeste valkuilen bij de implementatie van verbetermethodes en verandertrajecten.

Wat typeert mij

 • Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg.
 • Hou van de feiten en heb oog voor detail.
 • Werk graag hands-on en gestructureerd.
 • Ben analytisch en overzie meestal snel het geheel.
 • Herken snel wat waarde of geen waarde toevoegt.
 • Kijk vanzelfsprekend door de bril van de klant.

Mijn overtuiging bij verbetermanagement

1. Ik geloof in de kernprincipes van Dr. W. Edwards Deming, de grondlegger van World Class Manufacturing.

 • Kies je toeleveranciers niet op basis van de laagste prijs, maar probeer met hen langetermijnrelaties op te bouwen, gebaseerd op loyaliteit en vertrouwen.
 • Voer een type leiderschap in dat er actief op is gericht om mensen te helpen en machines beter te laten werken.
 • Maak een einde aan angstculturen. Alleen in een “no blame” omgeving praten mensen vrij over de problemen en fouten die zij ondervinden en leveren zij een effectieve bijdrage aan het bedrijf.
 • Laat iedereen in het bedrijf meewerken aan de verandering. De verandering is ieders taak en niet die van enkelen.
 • Maak je voor het bereiken van kwaliteit niet afhankelijk van inspecties. Bouw kwaliteit direct in in je processen (built-in quality). Dat kan door “Poke Yoke”, oftewel dat het alleen op die ene manier kan.

2. De vijf kernwaarden van de LEAN Verbetercultuur.

  3. Managementinformatie is mooi maar gebruik het ook.
  4. Alles en iedereen in dienst van de klant.

  Waarmee kan ik helpen

  Verbetermanagement

  Bent u ontevreden over de prestaties van uw bedrijfsprocessen? Vindt u het lastig om de prestaties van uw bedrijfsprocessen, of de werkwijze van uw organisatie te verbeteren? Is het verbetertraject binnen uw organisatie vastgelopen? In al die gevallen help ik u en uw organisatie.

  Interim-Management

  Bent u in de maakindustrie op zoek naar een tijdelijke vervanging van een van uw managers binnen Operations, dan vervul ik deze rol graag. Ik heb ruime ervaring opgedaan in Verkoop, Export, Customer Service, Logistiek en Productie en Continu Verbeteren .

  Jaar ervaring

  Wat anderen zeggen

  Ik heb Ele leren kennen als een ervaren Lean consultant in operationele omgevingen. Hij heeft een goede kijk op het verbeteren van processen en weet hoe de verantwoordelijkheid daarvoor dient te liggen. Ele is zeer bereid mensen mee te nemen in zijn bevindingen en zo de lijn de concepten van continu verbeteren bij te brengen

  Stefan Taubert

  Programmamanager, StefanTaubert B.V.

  Ele is a detailed oriented manager, always striving for the facts and continuously pushing for improvements. In the days I worked for him at SaraLee he introduced OEE measurements succesfully throughout the processing and packaging departments. These facts, combined with a strong lean approach pulled for significant efficiency improvements

  Wim Rutten

  Interim-Management, consultancy & coaching

  Contact Formulier

  Van Den Akker Advies

  Groningen
  KvK: 73924679
  BTW: NL001542660B34

  ‭06-27549524

  info@vandenakkeradvies.nl

  Pin It on Pinterest

  Share This