Ervaring

Per aandachtsgebied of verbetermethodiek

Proces Optimalisatie

Invoering van een switch-trailer concept, waardoor er in een Warehouse off-line kan worden geladen en gelost.

Binnen Expeditie invoering van een actieve en gespreide laad-/losplanning van de uitgaande/inkomende goederen/grondstoffen. Hierdoor meer rust en werkplezier op de werkvloer. Resultaat: minder ziekteverzuim en minder uitval/schade aan goederen.

KAIZEN: van regelmatig uren stilstand door geen verpakkingsmaterialen in de Productie, naar Just in time (JIT) aanleveringen. Resultaat: hogere effectiviteit productielijnen en hogere servicegraad.

Operationeel Management

Invoering en begeleiding van Dagstarts (kortdurend staand overleg van teams bij whiteboards op de werkvloer, met een verbeterdialoog op proces en kpi’s), zowel in de Dienstverlening als in de Maakindustrie.

Leiderschap

Begeleiding Senior Management van een financiële dienstverlenende organisatie bij de transformatie naar Continu Verbetermanagement en hun leiderschap. Van een top-down naar een bottum-up strategie.

Houding en Gedrag

Met feedback trainingen en teamsessies, waarin over en weer door een administratief team en zijn teamleider het gewenste gedrag werd benoemd, de verlaging van het ziekteverzuim en de verhoging van de medewerkersbetrokkenheid en het werkplezier in gang gezet.

Transformatie / Veranderen

Het begeleiden van een manager Quality Controll bij diens invulling en presentatie van de afdelings Change Story in een productiebedrijf. Op de zeepkist en open discussie met de teams over een andere koers van de afdeling met ander gewenst gedrag. Van alleen controleren en verklaren (= geen toegevoegde waarde), naar tijdig signaleren en Productie informeren/adviseren (= waarde toevoegen). Integraal doel: doorlooptijdverkorting van het productieproces.

Het idem begeleiden van Teamleiders Creditmanagement (Dienstverlening), bij de invulling, de presentatie en acceptatie van hun Change Story.

Total Productive Manufacturing

Invoering van een multidisciplinaire wachtoverdracht op een verpakkingsafdeling van een fabriek. Doel/focus: reductie tijdverlies door storingen en andere stilstanden.

Invoering van de omsteltijdreductie methode Single Minute Exchange of Die (SMED) in een voedingsmiddelenfabriek. Behaalde omsteltijdreductie verpakkingsafdelingen >50%

Invoering en begeleiding van de Overall Equipment Effectiveness verbetermethode in een voedingsmiddelenfabriek. Effectiviteit verpakkingslijnen verhoogd van 40 naar > 80% OEE. Servicegraad van de verpakkingslijnen verhoogd van 90 naar > 98%

Gestructureerd problemen oplossen

Met diverse (multidisciplinaire) verbeterteams in de Food….

Van een specifiek bestanddeel uit een receptuur, het te grote waardeverschil uit enerzijds de procesanalyse en anderzijds een referentie-methode verklaard.

Te grote afwijkingen van reststofgehaltes, op een Big Bag vullijn, verklaard en verbeterd.

Te grote afwijkingen in de samenstelling van een voedingsmiddel verklaard en verholpen. Door een combinatie van alleen kleinere afwijkingen in de grondstoffen toe te staan, zelf als organisatie nauwkeuriger gaan wegen en een nog meer gestandaardiseerde werkmethode.

Contact Formulier

Van Den Akker Advies

Groningen
KvK: 73924679
BTW: NL001542660B34

‭06-27549524

info@vandenakkeradvies.nl

Pin It on Pinterest

Share This